J32A1980.JPG (367 KB)

Посљедњег фестивалског дана, у Дому младих у Требињу, на Фестивалу дјечијих представа, глумци требињске Културне сцене „Мале ствари“ извели су остварење „Мјесечева шума“, за коју је текст написао и режирао Жељко Милошевић.

Дјеца су уживала у свијету  „Мјесечеве шуме“ у коме је све савршено.

Милошевић истиче да у представи приказују свијет у коме у потпуном складу живе природа и становници.Ово је, додаје, едукативна представа која у својој потки има еколошку причу али је и прича о потреби заједништва и другарства.

„Ово је еколошка прича, о вођењу рачуна о свему што нас окружује, потреби спасавања животне околине. Али, то је и прича о емпатији, наш мали допринос да укажемо на потребу да помогнемо, да примијетимо да некоме треба подршка, помоћ“, каже он.

Истиче да је представа урађена на занимљив начин, да и дјеца могу да учествују у њој.

Премијерно је одиграна у Требињу на овом фестивалу, а до сада су је играли у Источном Сарајеву, Сокоцу, Билећи, Палама.

„Имамо доста игре, доста забаве, интеракције. Дјеци се свидјела представа, намијењена је за дјецу од четири до 10 година али досадашње искуство говори да је добро прате и годину млађи али и двије године старији, интересантна је и за наставнике и родитеље“, каже Милошевић.

J32A1952.JPG (196 KB)

J32A2004.JPG (266 KB)

Послије Требиња, представу ће играти на фестивалима у Зеници, Какњу, Теслићу и Ивањици.

Током четири фестивалска дана, у Дому младих, приказане су представе за дјецу позоришта из Мостара, Подгорице, Тузле и Требиња.

Како је предвиђено програмом овог фестивала, 18. јуна, биће организована изложба радова најмлађих суграђана на тему одгледаних представа на овогодишњем фестивалу.

Ово је „14. фестивал дјечијих представа“ који успјешно организује Дом младих уз подршку Града Требиња и бројних спонзора.