odbojkasice-2.JPG (194 KB)

Поводом историјског пласмана у Прву лигу Републике Српске и уједињења са Одбојкашким клубом “Леотар”, Женски одбојкашки клуб “Леотар” је данас организовао конференцију за новинаре на којој су представљени планови за нову сезону.

Мишо Пешић, тренер клуба, најавио је прволигашку премијеру , а први противник требињских одбојкашица у предстојећој сезони биће ОК “Херцеговац” у Билећи.

“Ми у такмичењу учествујемо од првог октобра, умјесто за викенд јер смо тражили помјерање због учешћа на Трећем медитеран купу у Будви, чији смо учесници од почетка и чији смо били побједници прве године, а прошле године смо освојили треће мјесто”, објаснио је Пешић нагласивши да су све сениорке из Требиња, ниједна дјевојка нема хонорар а неколицина њих још увијек плаћа и чланарину.

Клуб ће наступати и у другој сениорској лиги РС са развојним тимом, као и у свим такмичењима за млађе узрасне категорије под окриљем Одбојкашког савеза РС.

odbojkasice.JPG (166 KB)

Пешић је нагласио да у будућности очекује још боље резултате и истакао захвалност  Граду Требињу на досадашњој помоћи а од кога су добили и обећање да ће стати иза клуба када је у питању Прва лига РС.

“А клуб ће се потрудити да нађе начина да скупи спонзоре да исфинансира другу лигу и пионире. Наравно, морам поменути Зорана Видаковића који нам је помагао све вријеме и који ће током сезоне повремено бити на нашим тренинзима и бити нам од користи”, закључио је он.

За Јелену Руњевац, капитена Женског одбојкашког клуба “Леотар”, већ на припремама које су почеле у августу постигнут је значајан корак за озбиљније резултате.

“Спојили смо се са Одбојкашким клубом 'Леотар'. То су све цуре које поштујемо, са којима се познајемо и дружимо - и то је важно у спорту и екипи. Неће нам бити лако у новој сезони, али трудимо се да тренирамо и да храбро уђемо у сезону”, казала је Руњевац.

Требињски одбојкашки клуб броји око 130 дјевојака, распоређених у пет група а са њима раде професори физичког васпитања.