IMG_6794.JPG (122 KB)

Требињске школе обиљежиле су данас крсну славу – Савиндан, ломљењем славског колача и поетско-музичким програмом, који су припремили ученици и професори Центра средњих школа овогодишњи домаћини славске свечаности.

Након ломљења славског колача са директорима требињских основних и средњих школа, свештеник Никола Јанковић је честитао школску славу и поручио да се дуго година слави у миру, слози и јединству.

„То је завјет Светог Саве, да увијек буде у љубави и у слози. Тамо гдје је љубав онда се побјеђује и превазилазе све наше подјеле. Да увијек будемо јединствени и да увијек чувамо радост коју свако дијете у свом срцу носи и зато ми треба да дајемо светао примјер нашој дјеци, али и да ми од њих учимо о радости и безазлености коју дјеца имају“, казао је Јанковић.

Недјељка Илијић, директор Центра средњих школа упутила је честитке поводом школске славе свим ученицима и просвјетним радницима.

"У Центру средњих школа се образује 480 ученика у четири струке са 12 занимања. Овим путем одајем признање и дивљење свим просвјетним радницима који успјешно бране свој позив и не дозвољавају да се систем образовања уруши", поручила је Илијић.

IMG_6782.JPG (177 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић честитајући школску славу је рекао да овај празник прослављамо у другачијим оклоностима али са истим, можда и још већим осјећањима и радошћу као и претходних година.

„Свако дијете је чедо Светог Саве, сваки ђак је његов ђак, а сваки учитељ је његов сљедбеник. То је оно на шта морамо бити поносни, да гајимо и чувамо, надограђујемо и поносно истичемо. У времену када пандемија короне односи многе људске животе ми смо ти који својим одговорним понашањем треба да будемо узор и примјер другима", навео је Ћурић.

Он је посебно изразио захвалност просветним радницима који су у времену пандемије својим трудом и ангажманом показали колику љубав имају према свом послу и сваком ученику.

"Ви сте ти који градите нове генерације које ће сутра да воде град, државу и да преузму одговорност у своје руке. Морам да истакнем, што ми је и веома драго што у континуитету настављамо са улагањима у боље услове рада свих вас. Послије школског игралишта у Полицама, почиње реконструкција школе у Горици, а нови изглед добиће и школа у Петровом Пољу, док је раније завршена санација фасаде у Средњошколском центру“, истакао је Ћурић.

У оквиру свечаног програма обиљежавања школске крсне славе, ученици Центра средњих школа су извели пригодан програм, уз поштовање епидемиолошких мјера.

Након свечаности у Културном центру одржан је и мини коктел, на којем су ученици угоститељске школе преставили специјалитете спремљене у школском ресторану.

IMG_6779.JPG (144 KB)

IMG_6798.JPG (193 KB)