naslovnaTREBINJE l Direktor republičkog Pedagoškog zavoda RS Predrag Damjanović danas je u Trebinju, maturantu Gimnazije „Jovan Dučić“, Nikoli Duperu uručio nagradu u iznosu od 500 KM za najbolji literarni rad na konkursu povodom Dana državnosti Srbije.
Duper je na literarnom konkursu „Srbiji za rođendan“ osvojio prvo mjesto u konkurenciji učenika iz Srbije i RS. „Već godinu dana pokušavam da pišem patriotsku poeziju i ako je ova nagrada priznanje da sam patriota, ja sam veoma sretan. Tema rada je srpstvo, pravoslavlje i svetosavlje. Riječ je o jednoj srpskoj državi kao trajnoj tvorevini koja odoljeva svim potresima iznutra i spolja, jer je od temelja od kostiju sagrađena“, istakao je Duper dodajući da mu je ovo prva nagrada i da se prijavio na nagovor profesorice Veselinke Kulaš.

nikola duperVeselinka Kulaš profesorica srpskog jezika i književnosti kaže da je srećna i ponosna zbog uspjeha skromnih i vrijednih trebinjskih gimnazijalaca. „Slijedim pedagoški princip, a to je da u učenicima nemojte tražiti greške da biste ih kaznili, nego ono dobro da bi ste im pomogli da to shvate i realizuju. Ako neko slijedi taj princip, mislim da ne može pogriješiti i ove nagrade su samo rezultat dugogodišnjeg rada, brušenja stihova i rečenica, ispravljanja grešaka, čitanja i razgovaranja, prevazilaženja nesporazuma i jednog ljudskog odnosa prema predmetu“, navela je Kulaš.
D.M.