IMG_1499.jpeg (383 KB)

Kајакаши кајак кану клуба „Требишњица“, учествовали су протеклог викенда на 10. Међународном такмичењу у кајаку на мирним водама „Вишњићево 2024“, на ријеци Босут у Србији и освојили шест медаља, од чега четири златне и двије бронзане.

Такмичари који су представљали Требиње и клуб „Требишњица“ су: Тијана Вицо, Марија Kуртовић, Димитрије Kусаловић, Матија Вицо и Момчило Нинковић.

Марија Kуртовић је осим у својој категорији, освојила златну медаљу и у категорији кадета, а она је иначе актуелни првак Републике Србије у категорији пионира.

„Искористили смо одлазак на такмичење у Србију да одемо и до Сегедина у Мађарској и купимо један такмичарски кајак једносјед. Овај кајак је изузетног квалитета и његову куповину је у потпуности омогућио Град Требиње. Овим путем се захваљујем Граду Требињу и градоначелнику Мирку Ћурићу који су извршили уплату од 2.000 евра за куповину кајака и самим тим помогли нашим такмичарима да буду конкурентни са осталим клубовима. Ово је вриједна донација за наш клуб и ми ћемо сада бити у могућности да још квалитетније тренирамо и пружимо могућност да се још више дјеце из нашег града бави овим психо-физичко здравим спортом. Захвалио бих и предузећу 'Хидроелектране на Требишњици',које редовно прати и помаже рад нашег клуба“, рекао је тренер Вуле Пантовић.