muzicka skola trebinje BANJALUKA l Na Republičkom takmičenju muzičkih škola RS u Banjaluci učenici osnovne i srednje Muzičke škole iz Trebinja osvojili su 24 nagrade - dvije specijalne, 10 prvih, četiri druge, pet trećih i tri pohvale.
Specijalne nagrade pripale su Anji Riđešić, solo klavir, klasa profesora Jelene Nikolić i Neveni Ćurčić, flauta, u klasi profesora Nede Tanasijević.
Prve nagrade pripale su kamernim sastavima – na harmonici: Vladanu Pikiću, Mitru Karadegliću i Bojanu Pikiću u klasi profesora Dušanke Babić, na gitari: Jovani Milošević, Kristini Piljević i Milošu Milinkoviću u klasi profesora Danice Kurtović, te Dragani Pavićević, Mariji Anđelić i Ognjenu Markoviću u klasi profesora Jelene Rajović.
Odlični su bili i kamerni sastavi Nikolina Ateljević, Zoja Perović i Nevena Ćurčić, profesora Nede Tanasijević i Jelene Nikolić, kao i Matija Tučić, Lana Perović i Mateja Projević, klasa profesora Ljiljane Rajović i Jelene Kovačević, koji su takođe osvojili prve nagrade na Republičkom takmičenju Muzičkih škola RS.
Na ovom takmičenju, prva mjesta za solo nastupe na klaviru osvojili su Andrea Radović u klasi profesora Jelene Kovačević, Isidora Gambelić i Lana Ćapin, učenice profesora Irene Mijušković, kao i Tina Milivojević i Aleksa Ćurčić u klasi profesora Bojane Vrtikape, odnosno Borke Stupar.
U kategoriji solfeđo Aleksi Valentiću, učeniku srednje škole u klasi profesora Milisava Sukonjice, pripala je druga nagrada, dok su treće mjesto u istoj kategoriji osvojili učenici osnovne škole Kristina Miliša, Miloš i Aleksandar Kralj, profesora Gorana Maunage. Takođe, treće mjesto u kategorijama solo klavir i flauta osvojili su Jovana Ćosović, profesora Janje Hajrović, odnosno Ivana Janković iz klase Nede Tanasijević.
Pohvale na takmičenju dobili su i osnovci Ivana Kovač i Željka Pažin, klavir, u klasi profesora Jelene Kovačević, te Jovan Rikalo, učenik četvrtog razreda srednje muzičke škole u kategoriji harmonija i muzički oblici, klasa profesora Aleksandre Rajković.
Na takmičenju Muzičkih škola RS u Banjaluci, učestvovalo je 12 škola iz RS.
M.B.