matematika-kraljica-svih-znanosti.jpg (149 KB)

Средњошколци из регије су се протеклог викенда такмичили у знању из математике. Домаћин је био СШЦ „Перо Слијепчевић“ из Гацка, а постигнути су сљедећи резултати:

У категорији првих разреда најбоља је била Зорица Суџум ученица СШЦ „Голуб Куреш“ из Билеће. Други је био Миомир Дујановић из Техничке школе Требиње, док је трећи Огњен Вујовић из требињске гимназије „Јован Дучић“.

У конкуренцији других разреда, прво место у регији заузела је Марија Парежанин из требињске Техничке школе. Друга је била Наташа Савић из СШЦ „Алекса Шантић“ из Невесиња, док је трећа била Сара Гаћина из требињске гимназије „Јован Дучић“.

Када су у питању ученици трећих разреда најбољи је био Алекса Турнић из гимназије „Јован Дучић“ Требиње. Из исте гимназије је и Јована Гавриловић која је заузела друго мјесто, док је на трећепласирана била Јулија Куреш из СШЦ „Голуб Куреш“ Билећа.

Најбоље знање из математике међу матурантима је показала Јована Делић из билећког СШЦ „Голуб Куреш“, друго место подијелиле су требињска гимназијалка Лана Ивковић и Николина Бештић из невесињског Средњошколског центра. Ученик СШЦ „Перо Слијепчевић“ из Гацка Стефан Ковачевић заузео је треће мјесто.