biciklijada-2019-2.JPG (342 KB)

У организацији Бициклистичког клуба „Леотар“ у Требињу је вечерас одржана трећа Бициклијада, која је у три трке и старосне конкуренције окупила више од 80 возача ових двоточкаша из нашег и сусједних градова.

Бициклисти свих генерација возили су стазу дугу 22 километра, од центра Требиња до Дужи и назад, а најбржима су додијељене медаље, дипломе и пригодни поклони у бициклистичкој опреми.

У трци млађих бициклиста, од 12 до 20 година, први је био Петар Спаић, другопласирани Дејан Гудељ, а трећи Тодор Мишковић.

biciklijada-2019-4.JPG (180 KB)

biciklijada-2019-1.JPG (242 KB)

У трци бициклиста старости од 20 до 50 година, први кроз циљ прошао је Милош Бодирога, други је био Јанко Гашић, а трећи Иван Мијовић.

biciklijada-2019-3.JPG (235 KB)

У конкуренцији „ветерана“, бициклиста старијих од 50 година, побиједио је Благоје Росандић испред Тихомира Петијевића и Луке Милојевића.

Награђен је и најбржи међу дјецом Рајко Милојевић, најмлађи учесник Бициклијаде једанаестогодишњи Срђан Поповац, најстарији такмичар 75-годишњи Кирил Коколански, те најбржа дама на бициклу Марија Пајовић.

biciklijada-2019.JPG (307 KB)

Бициклијаду је отворио Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности, напоменувши да је Градска управа и ове године подржала организацију овог занимљивог такмичења.

Он је одао признање Бициклистичком клубу „Леотар“, који се, како је рекао, показао као агилна спортска организација која ради на омасовљењу бициклистичког спорта.

„Радује нас што је најмасовнија била трка најмлађих бициклиста, што значи да овај спорт постаје све популарнији. Јако је важно да оваквим манифестацијама радимо и на подизању еколошке свијести – да у градској вожњи што више користимо бицикл а што мање аутомобиле“, навео је Милошевић.