20220625_115431.jpg (233 KB)

У улици Јована Дучића у Требињу данас су туристичке организације Кикинде и Зрењанина у оквиру промо-активности „Велики банатски шор“ Требињцима представиле своју туристичку понуду.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да у наредном периоду планирају да сарадњу са Туристичким организацијама Кикинде и Зрењанина подигну на још виши ниво.

„У области пољопривреде ми немамо велике површине, али имамо квалитетне производе и желимо да размијенимо искуства и да повећамо површине које су тренутно необрађене и како да пласирамо још више наших производа на тржишта ван Републике Српске“, рекао је Ћурић.

Замјеник градоначелника Дражен Бошковић казао је да Град Требиње и Град Зрењанин већ дуги низ година имају изузетну сарадњу, те да је Туристичка организација Кикинде по први пут у нашем граду.

„Нама је циљ да успоставимо квалитетну сарадњу са свим  локалним заједницама са којима имамо додирних тачака и гдје постоје слични приоритети развоја“, додао је Бошковић.

20220625_120550.jpg (151 KB)

Предсједник Скупштине града Кикинде Младен Богдан казао је да су на данашњем састанку са представницима Градске управе разговарали о више тема, али на првом мјесту о туризму.

„Као што је свима познато, Требиње је један од већих туристичких центара не само у региону него и шире и то је град који свима може показати како би требао да се развија туризам и како би требало привући људе. Наш циљ је да покажемо Требињцима да Кикинда има доста туристичког потенцијала и да имају шта да виде у нашем граду“, додао је Богдан.

Јарослав Стеванов организатор за развој и промоцију туристичких производа града Зрењанина рекао је да су они данас представили „Велики банатски шор“ како би показали шта све Банат има.

„Банат има традицију, архитектуру и културу и све оно лијепо што повезује ова два наша града. Желимо да у будућности имамо још бољу сарадњу и позивамо вас да дођете на Дане пива од 9. до 14. августа“, казао је Стеванов.

Ове двије Туристичке организације удружиле су своје капацитете и туристичке производе, са амбицијом да туристичку понуду смјесте, метафорично у „Велики банатски шор“, јер када гости дођу у ове банатске градове и села прво што виде јесу широке улице, а једна од њих, у Кикинди, проглашена је за 24. најљепшу улицу на свијету.

20220625_104041.jpg (173 KB)

20220625_104230.jpg (198 KB)