curic-istocno-sarajevo.jpg (172 KB)

Градоначелници Требиња и Источног Сарајева Мирко Ћурић и Ненад Вуковић, са сарадницима, током данашњег сусрета разговарали су о низу заједничких тема важних за функционисање и боље резултате оба града.

У центру пажње била је што успјешнија сарадња два града у области туризма, пољопривреде и аграрне политике.

Изражавајући жeљу да ће сличних састанака бити у најскоријем периоду, градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да су Требиње и Источно Сарајево престонице љетњег и зимског туризма у РС и да је размјена искустава и покретање заједничких пројеката неопходно како би туристичка понуда оба града била још боље представљена бројним туристима који долазе са свих свјетских меридијана у оба ова града.

„Јединствена оцјена је да политичке баријере не смију бити препреке за сарадњу и сви који желе добро Требињу и Источном Сарајеву имаће подршку од ових градова“, рекао је Ћурић.

Према ријечима Ненада Вуковића, градоначелника Источног Сарајева, у РС нема бољег мјеста од Требиња за разговор о развоју љетњег и зимског  туризма.

„Туризам је итекако важна повезница за наше градове, сарадња је одлична и примјерено је да станемо иза одређених пројеката. Неопходно је да се направи заједничка туистичка понуда Требиња и Источног Сарајева и вријеме пред нама је прилика да се о свему још детаљније договоримо“, казао је он.

Према његовим ријечима, доста пажње је посвећено боравишној такси и сивој зони која се појављује у овој области, о инспкецијском надзору те питањима функционисања комуналне полиције.

„За нас од великог значаја је био разговор о Аграрном фонду који је недавно основан у Источном  Сарајеву а у разговору са домаћинима из Требиња сазнали смо неке примјере добре праксе који нама могу бити од велике помоћи“, рекао је Вуковић.

Директори туристичких организација Требиња и Источног Сарајева Марко Радић и Игор Тошић сагласни су, како су данас рекли,  да је наредни период идеалан тренутак за реализацију заједничких пројеката у смислу промоције Требиња и Источног Сарајева, те још боље понуде туристичких потенцијала.