Није ријеткост да се породице, које само километри раздвајају, окупљају на старини, у мјесту својих предака, друже се, присјећају а понекад и упознавају.

Али јесте ријеткост да направе фудбаски турнир једне породице. Е па то се догодило протеклог викенда у селу Моско, гдје је одржан помало несвакидашњи спортски догађај - 2. међународни фудбалски турнир, на коме су учествовале четири екипе породице Бутулија и то из четири државе Србија, Црна Гора, Њемачка и БиХ.

Идеја за одржавањем једног оваквог догађаја потекла је од браће Бутулија - Мирка, који живи у Београду, и Марка, који живи у Херцег Новом. Њих двојица посљедњих година годишњи одмор проводе управо на Моску, одакле и потичу. Уједно, браћа Бутулија су и организатори овог дружења које се одржава на њиховом имању у селу Моско.

Сваку од екипа чинили су очеви са својом дјецом. Екипу „Џиџе“ чинили су Мирко Бутулија са синовима Николом и Стефаном, екипу „Ћуковина“ Требињци Здравко Бутулија са синовима Урошем и Богданом, екипу „Буткићи“ чинили су Марко Бутулија са синовима Тодором и Илијом, док су екипу „Ђуричићи“, која је стигла чак из Њемачке, чинили Сретенко, чија је супруга Биљана рођена Бутулија, и њихови синови Марко, Филип и Андреј.

Иако је резултат био у другом плану, рецимо да је побједник овог турнира била екипа „Џиџе“, која је у финалу савладала „Ћуковину“ резултатом 1:0.

Све екипе су награђене медаљама, а побједничка екипа је добила и пехар. Идеја је да овај турнир постане традиционалан и да се у будућности повећа број екипа.

Р.М.