У петак 14. фебруара, по пријави мјештана Чемерског Осоја да је током ноћи дошло до нестанка електричне енергије, радници Електро Гацка су у подне тог дана установили да није у питању квар већ отуђење трансформатора на трафо-станици, потврдио је Радио Гацку руководилац овог предузећа Александар Рашевић.

TS-Cemerno.jpg (80 KB)

Рашевић истиче да су крађу одмах пријавили полицији, која је извршила увиђај на лицу мјеста и узела изјаве мјештана, тако да је истрага у току.

Из матичног предузећа у Требињу одмах је обезбијеђен нови трансформатор, који је постављен у суботу ујутро, када су потрошачи добили електричну енергију.

Овом крађом  ЗП „Електро-Херцеговина“ је оштећено за 5 хиљада КМ, а оно што посебно чуди јесте чињеница да је тежина украдене трафо опреме око 400 килограма.

Рашевић истиче да је ово морао учинити неко искусан, јер је тешко урадити овако нешто док је трафо-станица под напоном. Од старијих колега добио је потврду да се овакве ствари нису дешавале ни током рата, када су забиљежене крађе овог типа али само из магацина.

Иако на Чемерском Осоју има мало мјештана (пријављено је 8 потрошача, али у зимском периоду их је од 1 до 2), у Електро Гацку се надају да ће полицијска истрага дати резултата, јер је скоро немогуће да нико ништа није чуо.

Посебно се надају откривању починилаца из разлога да се овакве ствари не би дешавале у будућности.