Полиција је у мјесту Дабрица, општина Берковићи, нашла 30 стабљика зељасте биљке која својим карактеристикама асоцира на индијску конопљу и ухапсила лице иницијала Д.Г. које се може довести у везу са пронађеном плантажом.

fotogragija (2).JPG (309 KB)

Извршени су и претреси ширег околине пронађених стабљика, као и кућа, помоћних просторија и возила, које користи наведено лице и том приликом је у кући коју користи лице Д.Г. пронађени и одузети - експлозив и електронске детонаторске каписле.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу, који је наложио да се предузму све мјере и радње на документовању кривичних дјела  -„Неовлашћена производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

„Полицијска управа Требиње је у току 2021. године укупно евидентирала 66 случаја злоупотребе опојних дрога, и то четири кривична дјела 'Неовлашћена производња и промет опојних дрога', као и 62 прекршаја из области злоупотребе опојних дрога“, наведено је у саопштењу из Полицијске управе Требиње.