shutterstock_178583765.jpg (149 KB)

Народна библиотека Требиње је овогодишњи партнер Министарству просвјете и културе Републике Српске у кампањи „Читајмо заједно“, која траје од 19. до 26. новембра.

У оквиру овогодишње кампање „Читајмо заједно“ биће успостављени Дани читања у Републици Српској, који ће почети сутра 19. новембра. Током Дана читања ће се у свим школама и библиотекама организовати активности са циљем популаризације књижевника, књижевности и културе читања.

Поводом званичног почетка кампање, у просторијама библиотеке биће организован пригодан програм у коме ће учествовати предшколци и најмлађи школарци из нашег града, којима су тога дана припремили бројна изненађења.

У програму ће учествовати и представници надлежног министарства и Града Требиња, а планиран је и организован долазак ученика требињских основних школа.

„Кампања траје до 26. новембра, и у том пероиду, у библиотеци ће бити организоване различите активности које за циљ имају промоцију важности читања, те позивамо све наше суграђане да нам се придруже. Дођите да читамо заједно, да никад не останемо без ријечи!“, поручују из ове установе културе.