IMG_7428.JPG (211 KB)

Традиционална, 10. трка „За сирац сира“ која ће бити уједно и MTB XCO државно првенство БиХ за 2021. годину одржаће се у недјељу, 18. јула у селу Жаково у организацији Бициклистичког клуба „Вучји зуб“.

Према ријечима потпредсједника Биликлистичког клуба „Вучји зуб“ Петра Спаића трка ће одлучивати државног првака за ову годину и тако је Жаково уврштено у календар државних такмичења у брдском бициклизму.

„Прва трка је од 11 часова за најмађе такмичаре, који могу наступити уз сагласност родитеља. Затим од 11:30 часова је трка за рекреативце, а од 12:30 је трка за кадете и млађе кадете. Главна елит трка сениора и јуниора одржаће се од 14 часова, а возиће се седам кругова и она ће одлучити државног првака за ову годину у брдском бициклизму у БиХ“, навео је Спаић.

Он је додао да ће учесници главне трке бити бодовани према пласману за УЦИ свјетску ранг листу, што је као АТП листа у тенису.

„Стаза је дуга 4, 200 км са 160 метара висинске разлике. Очекујемо око 100 такмичара из Приједора, Тузле, Сарајева, Бихаћа, Зенице, Витеза, као и представнике Бициклистичког савеза БиХ и селектора репрезентације“, рекао је Спаић.

Он је најавио да ће у овој трци учествовати и такмичарка Лејла Тановић која је међу десет најбољих на свијету. 

Награда остаје иста за све побједнике трка, а то је херцеговачки сушени сир направљен у Жакову.

Рекреативци који желе да се пријаве, то могу на број телефона: 065/004-003 и 065/753-896.

Стартни бројеви дијелиће се до 10:30 часова када ће бити одржан технички састанак прије трка.

За све учеснике обавеза је заштитина опрема – кацига.

Са Петром Спаићем разговрао Дарко Куртовић.

o.jpg (212 KB)