Ambulanta Petrovo polje.jpg (132 KB)

У просторијама мјесне заједнице Петрово Поље данас је отворена амбуланта породичне медицине Дома здравља Требиње, која ће становницима ове мјесне заједнице омогућити брже и лакше добијање услуга примарне здравствене заштите.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић подсјетио је да је према процјени градске управе Требиња одлучено да буду отворене амбуланте у више мјесних заједница, гдје постоји потреба, али да је због пандемије корона вируса отварање амбуланти пролонгирано.

„Овај објекат смо реновирали прије више од годину дана. Планирано је да амбуланта ради понедјељком и четвртком од 7 до 10 часова, гдје нису потребна ранија заказивања“, истакао је Ћурић.

Директор требињског Дома здравља Маја Мићуновић истакла је да ће амбуланта почети са радом у понедјељак и радиће два пута седмично, у јутарњим часовима, гдје ће ординирати тим породичне медицине.

„Сви корисници права на здравствену заштиту, осим услуга које могу добити у новоотвореној амбуланти у Петровом Пољу, осим понедјељком и четвртком, моћи ће да остваре право и у амбуланти породичне медицине у Дому здравља, у којој су то и до сада чинили“, казала је Мићуновић.

У овој мјесној заједници живи преко 1.500 становника, па ће отварање  амбуланте омогућити  потребну здравствену заштиту, тако да неће морати да долазе у Требиње ради најосновнијих љекарских прегледа.