Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Свети Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 602 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 105 особа у Републици Српској, саопштено је из Института.

korona-lab-2.jpg (44 KB)

Ријеч је о 63 мушке и 42 женске особе, од којих је 27 млађе, 62 средње и 16 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 18 особа је из Зворника, 14 из Бањалуке, девет из Рогатице, по осам из Вишеграда и Бијељине, шест из Сокоца, пет из Котор Вароша, по четири из Пала, Фоче, Љубиња, по три из Дервенте, Мркоњић Града и Источног Новог Сарајева, по двије из Добоја, Модриче, Теслића и Челинца и по једна из Новог Града, Шипова, Невесиња, Рибника, Угљевика, Козарске Дубице, Костајнице и Лакташа.

Већина новозаражених су контакти особа код којих је већ раније потврђено присуство вируса корона.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ријеч је о два мушкарца средње животне доби из Теслића и Зворника и жени старије животне доби из Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.918 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 137 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.468 особа. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 40.395 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 168, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 45, а у општим болницама 123.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.256 особа, а надзор је завршен код 38.528 особа.