korona-2.jpg (115 KB)

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 894 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 335 особа у Републици Српској.

Ради се о 150 мушких и 185 женских особа, од којих је 48 млађе, 210 средње и 77 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 118 особа је из Бањалуке, 57 из Бијељине, 20 из Добоја, 12 из Зворника, 11 из Градишке, девет из Прњавора, по осам из Источне Илиџе, Лакташа и Приједора, седам из Угљевика, по шест из Козарске Дубице и Модриче, по пет из Кнежева и Челинца, по четири из Братунца, Источног Новог Сарајева, Лопара, Мркоњић Града, Теслића, Фоче, Шековића и Шипова, по три из Котор Вароша, Рибника и Сокоца, по двије из Власенице, Гацка, Новог Града и Оштре Луке и по једна из Језера, Костајнице, Пелагићева, Српца, Трнова и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 20 смртних случајева.

Ради се о 17 мушких и три женске особе средње и старије животне доби од којих је шест из Бања Луке, три из Добоја, по двије особе из Српца и Лакташа и по једна из Дервенте, Мркоњић Града, Прњавора, Модриче, Градишке, Требиња и Вишеграда.