korona-3.jpg (95 KB)

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 190 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 37 особа.

Ради се о 25 мушкараца и 12 жена, од којих је шест млађе, 20 средње и 11 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 18 особа је из Бањалуке, осам из Бијељине, четири из Мркоњић Града, три из Лакташа, по једна из Кнежева, Котор Вароша, Пала и Прњавора.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је осам смртних случајева. Ради се о четири мушкараца и четири жене, средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Лакташа и Приједора и по једна из Брода, Фоче, Градишке и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђен 90.641 случај вируса корона, а преминуле су укупно 5.254 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиране су укупно 361.824 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 542, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 196, а у осталим болницама 346.

На респиратору је 47 особа (20 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 27 у осталим болницама).