Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 297 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 39 особа у Републици Српској.

korona.jpg (55 KB)

Укупно 37 особа је из Републике Српске, а двије особе су са пребивалиштем у Републици Српској, а тестиране су и присуство вируса корона доказано je у Федерацији БиХ.

Ради се о 21 мушкој и 18 женских особа, од којих је пет млађе, 24 средње и 10 особа старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 11 особа је из Бањалуке, по пет из Бијељине и Теслића, три из Козарске Дубице, по двије из Љубиња, Добоја и Приједора и по једна из Лакташа, Сокоца, Рогатице, Источног Новог Сарајева, Источног Дрвара, Власенице, Фоче, Невесиња и Костајнице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о једном мушкарцу средње животне доби из Угљевика и мушкарцу и жени старије животне доби из Бањалуке и Козарске Дубице.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.593 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 129 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.372 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 38.848 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 116, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 35, а у општим болницама 81.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.182 особа, а надзор је завршен код 38.159 особа.