У посљедња 24 часа, у Републици Српској тестирано је 938 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 41 особе.

korona-2.jpg (115 KB)

Ради се о 31 мушкој и 10 женских особа, од којих је пет млађе, 27 средње и девет особе старије животне доби, подаци су Института за јавно здравство.

Према мјесту пребивалишта, 10 особа је из Бањалуке, шест из Козарске Дубице, по три из Бијељине, Добоја, Пала, Прњавора и Теслића по двије из Источне Илиџе, Лакташа и Челинца и по једна из Власенице, Зворника, Источног Новог Сарајева и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 13 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о осам мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби од којих су три особе из Теслића, двије из Бањалуке, и по једна особа из Зворника, Градишке, Брода, Шамца, Вишеграда, Фоче, Требиња и Невесиња.

До сада је у Републици Српској потврђено 38.140 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.902 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 24.326 особа, а тестирано је укупно 168.895 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 627, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 230, а у општим болницама 397.