У посљедња 24 часа у Републици Српској регистровано је 98 нових случајева вируса корона.

korona-1.jpg (114 KB)

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске,  Универзитетској болници у Фочи и болницама "Свети Врачеви" у Бијељини и "Свети апостол Лука" у Добоју извршено је тестирање 641 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 98 особa у Републици Српској.

Ради се о 52 мушких и 46 женскe особe, од којих је 18 млађе, 65 средње и 15 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 38 особа је из Бањалуке, 10 из Лакташа, осам из Зворника, пет из Градишке, по четири из Челинца и Бијељине, по три из Дрвенте и Фоче, по двије из Козарске Дубице, Котор Вароша, Лопара и Теслића и по једна из Брода, Добоја, Источне Илиџе, Кнежева, Костајнице, Милића, Осмака, Пала, Приједора, Сокоца, Српца, Станара, Требиња, Шипова и Невесиња.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона.

До сада је у Републици Српској потврђено 8.609 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 285 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

Опоравила се укупно 5.491 особа, а тестирано је укупно 73.612 особа.

Укупан број хоспитализованих је 177, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 57, а у oпштим болницама 120.

Под здравственим надзором тренутно су 3.554 особе, а надзор је завршен код 55.357 особа.

У претходна два дана забиљежен је благи раст броја заражених, у складу са епидемиолошком ситуацијом која је и даље неповољна, али стабилна, рекао је директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић.

Зељковић је навео да су приватна окупљања и даље главни разлог пораста броја заражених.

„Слиједе импортовани случајеви грађана који долазе из иностранства, а до ширења вируса дошло је и у појединим привредним субјектима гдје су се поштовале мјере на радном мјесту, али не и приликом превоза и слично“, рекао је он.