Untitled.jpg (336 KB)

У требињском Културном центру у петак, 31. јануара, биће одржана аудиција највећег дјечијег и омладинског музичког такмичење у земљи, које је намијењено такмичарима узраста од 12 до 20 година, која су врхунског талента за пјевање и плес.

Заинтересовани такмичари имају прилику да се пријаве до 29. јануара до 15.00 часова и то предметним наставницима музичког образовања, лично директорима школа које похађају или на имејл адресу: [email protected]

Пријава подразумијева да такмичар попуни пријавни образац и пошаље га на имејл адресу: [email protected] или га достави свом наставнику/професору музичког образовања или директору школе, који су упознати о овој аудицији.

Пријавни образац можете да преузмете ОВДЈЕ

“Ритам Европе” је највеће дјечије музичко такмичење у земљи, намијењено такмичарима узраста од 12 до 20 година, дјеци и омладини Републике Српске, која су врхунског талента за певање и плес.

Подршку дјеци и омладини Републике Српске кроз овај телевизијски формат, највећи ове врсте у земљи, дају и амбасадори земаља Европе, Европске уније, Аустралије и Израела.

Програм “Ритам Европе” ће се у 2020. години, у мају или јуну, емитовати уживо из града домаћина 2020. године – Града Источног Сарајева. Одабрани такмичари ће имати прилику да свој врхунски таленат за пјевање и плес усавршавају током шестомјесечних припрема, са тренерима гласа као и умјетничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“.

Побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија и гледалаца који гласају путем СМС-а, а само финале телевизијског преноса биће емитовано у директном преносу на програму Радио Телевизије Републике Српске (РТРС).

Управо, из тог разлога круцијално је да школе, културно-умјетничка друштва, диригенти хорова, умјетнички директори и други из свијета плеса и музике селектују најквалитетнију дјецу и омладину за аудицију, како би од најбољих, продукција програма “Ритам Европе” одабрала најбоље који ће бранити боје свога града и додијељене амбасаде и земље од стране организатора телевизијског преноса.

Приликом пријаве, потребно је да дјеца и омладина која пјевају наведу двије или више пјесама којима ће се представити на аудицији (препорука је да кандидати припреме пјесме различитих жанрова), док плесачи са собом на УСБ-у понесу музику уз која ће их пратити уз плесање.