IMG-1e8a941816ae4fa79e90b6c46250340b-V.jpg (119 KB)

У ЈУ Дјечији вртић „Наша радост“ Требиње у току је упис малишана предшколског узраста, који ће трајати до 30. маја, а према досадашњим пријавама, и ове године биће попуњен максималан капацитет од око 480 дјеце у четири објекта ове васпитно-образовне установе, уз могуће листе чекања.

 „Упис је почео 10. маја и влада велико интересовање. Из године у годину имамо све већи број пријављене дјеце у нашој установи, а разлог томе јесте квалитетан васпитно-образовни процес, употпуњен додатним садржајима и активностима, којима утичемо на развој свих аспеката развоја личности код дјетета, као и стручно и едуковано особЉе, које се континуирано усавршава максималном подршком управе нашег вртића“, каже за Радио Требиње Весна Којовић, педагог у овој установи.

Она је позвала родитеље да што прије упишу дијете у вртић „Наша радост“ јер су извјесне листе чекања.

„Позивамо родитеље да у што скоријем року упишу своје дијете јер је, судећи по досадашњем броју пријављене дјеце, евидентно да ћемо и ове године бити приморани да формирамо листе чекања. Упис је сваким радним даном, од 8 до 12 часова, у просторијама стручне службе у објекту Брегови, гдје, уз захтјев за упис, треба приложити родни лист дјетета, а за пријем дјеце потребно је и љекарско увјерење“, појашњава она.

Којовић је подсјетила да је предшколско васпитање и образовање од пресудног значаја за укупан раст и развој дјетета, превасходно од рођења до поласка у школу.

„Промоцијом предшколског васпитања и образовања, утичемо на ширење свијести о значају предшколског васпитања и образовања, како код родитеља, тако и код свих актера друштвене заједнице, а самим тим дајемо допринос што већем обухвату дјеце предшколским васпитањем и образовањем“, каже Којовић.

У Јавној установи Дјечији вртић „Наша радост“ Требиње, у објектима Брегови, Полице, Горица и "Србија", прошле године уписано је 475 дјеце.