Atletika 3.jpg (492 KB)

У организацији Удружења педагога физичке културе Требиње данас је на Атлетском стадиону у Полицама одржано регионално такмичење у атлетици, које се проводи у оквиру Малих олимпијских игара РС.

Брзину, снагу и спретност, на овом својеврсном атлетском митингу показали су ученици основних и средњих школа из Требиња, Гацка, Билеће, Невесиња, Фоче и Калиновика. Такмичење се одвијало у у тркама на 100, 800 и 1000 метара, бацању кугле и у скоку у даљ, а међу 130 младих атлетичара предњачили су спортисти из Требиња и Невесиња.

По оствареним резултатима, према ИАФ атлетским таблицама у конкуренцији ученика основних школа најуспјешнији су били Емилија Пикић из Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Требиње и Видак Братић из Основне школе „Ристо Пророковић“ Невесиње те Петар Тодоровић из Средњошколског центра „Алекса Шантић“ Невесиње и Диана Ковач из Центра средњих школа Требиње.

Два најуспјешнија такмичара у свакој од дисциплина изборили су наступ на финалу малих олимпијских игара које ће бити одржано у Требињу у недељу 8.маја.

Atletika.jpg (553 KB)

Atletika 4.jpg (430 KB)