БАЊАЛУКА │ Тројица осумњичених за убиство кик-боскера Марка Ђерића из Требиња данас су у Окружном суду у Бањалуци осуђени су на укупно 35 година затвора.

Миљан Ратковић осуђен је 20, Дако Пикула на 15 година робије, док је Радован Андрић ослобођен.

Према пресуди, Пикула и Ратковић су се договорили да убију Ђерића из жеље да му се освете, јер су раније са њим имали сукобе у кафићу, гдје је Марко радио као обезбјеђење.

Ратковић је са Рајком Бованом договорио да му јави када Ђерић крене кући из ноћног клуба „Меrlot“ где је радио као обезбјеђење.

Бован је 24. маја послао Рактовићу поруку „Ок и ја идем кући“, а то је значило да је жртва кренула. Ратковић се након тога сакрио у Улици Милоша Обилића гдје је сачекао Ђерића и у њега испалио рафал из аутоматске пушке.

Након што га је убио, он је пушку предао Радовану Андрићу који ју је потом сакрио и до данас није пронађена.

Породица незадовољна пресудом

Слободан Ђерић, отац убијеног Марка, рекао је за Радио Требиње да пресуду оцјењује скандалозном, незадовољан висинама казни.

„Превише блага казна. Нису процесуирани сви који су учествовали. За Стефана Kнежевића поуздано се, из изјава сведока, зна да је учествовао у планирању. Андрића су ослободили и поред тога што је свједок видио његов аутомобил, што је имао барут на себи и у аутомобилу. Вјероватно ћу се жалити на пресуду“, рекао је Ђерић.

Блиц/Радио Требиње