J32A4755_resized_20240622_111853452.JPG (274 KB)

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић организовао је данас пријем за представнике учесника 11. Међународног фестивала фолклора „Вечери фолклора поред Требишњице“, коју традиционално организује АНИ „Јован Дучић“ из Требиња.

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић истакао је да је фестивал фолклора, који се у нашем граду одржава по једанаести пут веома значајан за наш град.

„Култура треба да буде на првом мјесту и Требиње је град отвореног срца и сви добронамјерни људи су добродошли у наш град. На нама је да одржавамо и подржавамо овакве фестивале“ и манифестације и догађаје који се одржавају у Требињу“, рекао је Бошковић.

У име организатора Ансамбла националних игара „Јован Дучић“ Небојша Ратковић истакао је да је у Требињу преко 2000 учесника из 27 фолклорних ансамбала из цијелог свијета.

Анатолиј Созонов, умјетнички директор Ансамбла народног плеса „Јунос“ из Новомосковска у Русији у Требињу борави први пут.

„По први пут смо у Требињу и на Балкану. Много нам се свиђа град и околина, а посебно људи. Представићемо се са двије народне игре“, рекао је Созонов.

Представници фестивала фолклора захвалили су  Граду Требињу и Ансамблу националних игара „Јован Дучић“ на добродошлици и гостопримству.