20220625_132411.jpg (170 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић организовао је данас пријем за представнике учесника 9. Међународног фестивала ветерана фолклора, извођачких ансамбала, пјевачких група и солиста „Вечери фолклора поред Требишњице“, коју традиционално организује АНИ „Јован Дучић“ из Требиња.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је фестивал фолклора, који се у нашем граду одржава по девети пут, на понос свих нас.

„Требиње посјети велики број туриста сваке године, али ми не смијемо заборавити ко смо и коме припадамо и морамо чувати нашу традицију. Култура треба да буде на првом мјесту и Требиње је град отвореног срца и сви добронамјерни људи су добродошли у наш град. На нама је да одржавамо све ово што су нам створили и оставили наши преци“, рекао је градоначелник.

У име организатора Ансамбла националних игара „Јован Дучић“ Небојша Ратковић истакао је да је у Требињу 1.060 учесника, а за двије ноћи фестивала проћи ће око 2.100 учесника.

„Чини нам част и понос што нам људи долазе и обилазе нас да виде како гајимо и његујемо нашу традиционалну културу. Преко 170 наших чланова ће играти ове двије вечери. Припремили смо и бројне награде за наше учеснике“, додао је Ратковић.

Представници Културно-умјетничких друштава из региона, који су учесници овогодишњег Међународног фестивала ветерана фолклора захвалили су се градоначелнику, Граду Требињу и Ансамблу националних игара „Јован Дучић“ на добродошлици и гостопримству.