IMG-5df4360df8fb85bc75f0046bc884de75-V.jpg (208 KB)

Поводом „Дјечије недјеље“, Удружење са проблемом стерилитета „Бебе“ из Требиња, данас је на платоу испред Културног центра организовало дружење са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем и представницима градских институција, на коме је исказана захвалност за подршку у раду удружења.

Предсједник Удружења „Бебе“ Снежана Мисита је изразила захвалност Градској управи на свакодневној подршци.

„Да није ових дивних људи који нам помажу већ 12 година, ми не бисмо могли остварити овако добре резултате. Наша Градска управа је прва у Републици Српској која даје један бесплатан покушај вантјелесне оплодње и то је за сваку похвалу“, казала је Мисита.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да ће Градска управа и у наредном периоду дати подршку овом удружењу.

„Битно је да се обиљежи 'Дјечија недјеља', али оно што увијек кажемо јесте да би требало дјеци посветити 365 дана у години и ми то стварно радимо. Градска управа се труди да максимално помогне овом удружењу, али наравно постоје неке процедуре које се морају испоштовати. Све захтјеве који су до сада били достављени, а испуњавали су услове, смо подржали, ниједан нисмо одбили“, рекао је Ћурић.

Малишани из овог удружења су уручили градоначелнику Ћурићу и представницима других јавних институција из Требиња пригодне цртеже у знак захвалности за подршку у раду удружења.

Удружење „Бебе“ броји 252 породице на подручју Источне Херцеговине, а до сада је рођена 151 беба.

IMG-b404d3bc0eef205d52452d8ff7d731c7-V.jpg (233 KB)