e9194-10615420_1535012196778017_2531694317957148608_n

ТРЕБИЊЕ I Удружење родитеља четворо и више дјеце из Требиња проводи поновну регистрацију старих и упис нових чланова. Регистрација, како истичу у удружењу доноси бројне погодности.

„Удружење тренутно броји 180 чланова. Дјеци чији су родитељи чланови удружења градска управа обезбиједила је бесплатан боравак у вртићу, а ресорно министарство бесплатне уџбенике за одличне ученике основне школе“, истакла је Бранка Вучуревић, предсједник удружења.

Она наводи да је положај вишечланих породица прилично тежак, те додаје да држава ништа не предузима да би стимулисала наталитет.

“Положај породица са четворо и више дјеце је веома тежак, прије свега зато што се не чини довољно да би се породице охрабриле за рађање. Држава ништа не предузима да би стимулисали наталитет, али рачунамо на помоћ локалне заједнице".

IMG_2925 Бранка Вучуревић

Бранка наводи да је њихово удружење отворено за све вишечлане породице.

Сматрам да у Требињу има још вишечланих породица, тако да их овом приликом позивам да се учлане у наше удружење“.

Бранка Вучуревић, која је и мајка четворо дјеце сматра да је вишечланим породицама финансијски теже, али да су у сваком другом смислу у предности.

У дому Зорана и Маријане Анђушић дани су испуњени дјечијом игром и радошћу. Они су родитељи четворо школараца. Маријана истиче да се дјеца међусобно помажу, раде све лакше послове, али да ипак увијек нађу времена и за игру.

“То је и највећа срећа у нашој породици зато што сва дјеца раде и сви имају своје обавезе. Најстарија кћерка помаже млађима у облачењу, у писању задаћа, док је најмлађи син уз њих и одрастао“, за Радио Требиње открива храбра мајка.

Она додаје да околина позитивно реагује на чињеницу да су вишечлана породица, што је у данашње вријеме права ријеткост.

“Релативно сам млада особа, а већ имам четворо дјеце, па када ме људи виде са дјецом свакоме измамимо осмјех на лице”.

Andjelic Анђушићи

У кући Анђушића најмлађи је Ђорђе који има шест и по година, кратко нам открива да не би волио да остане најмлађи члан породице.

“Волио бих да добијем млађег брата”, искрено признаје он.

Удружење родитеља четворо и више дјеце, након вишегодишње паузе, поново је почело са радом крајем 2015. године, а ускоро би, према најавама из градске управе, могли добити и просторије.

Регистрација чланова је сваке суботе у епархијском дому, од 10 до 12 часова, а годишња чланарина износи 10 КМ.

Јела Вучковић