Удружење грађана и привреде Херцеговине обезбиједило је финансијска средства за градњу куће вишечланој породици Гојка Макере из Љубиња која би требало да буде завршена ове године.

makera-ljubinje.jpeg (195 KB)

Гојко и Душица Макера су родитељи шест синова и до сада су живјели као подстанари, а ово је први пут да им неко понуди било какву помоћ.

Кућа са два спрата градиће се у насељу Виногради у Љубињу, а у току је рјешавање грађевинске дозволе, након чега ће почети изградња.

Иницијатор акције је предсједник Управног одбора овог удружења Лука Петровић који је истакао да је Удружење грађана и привреде Херцеговине препознало приоритете, те да новац одлази у праве руке.

„Драго нам је што ће породица Макера коначно добити кров над главом и својим синовима обезбиједити сигурнију будућност“, истакао је Петровић за Срну и додао да ће Удружење наставити да ради на оваквим или сличним акцијама.

Гојко Макера рекао је да је његова породица подстанар већ 15 година, нагласивши да им нико до сада није понудио сличну помоћ.

„Веома сам изненађен и срећан што је неко препознао наше потребе, јер на овај начин рјешавамо једно од, за нас, најважнијих животних питања“, каже Макера и додаје да га је први контакторао Петровић и понудио рјешење стамбеног питања.

Он истиче да је ово примјер како се на конкретан начин може помоћи грађанима и изражава наду да његова породица неће бити једини случај чије су потребе препознате.

Макера ради као аутопревозник, а његова 34-годишња супруга је незапослена.