154868.jpg (46 KB)

Осумњичени за отмицу Монике Каримановић, Нинослав Јовановић, ухваћен је код гробља у његовом родном селу Малча, код Ниша.

Нинослав Јовановић је ухапшен, потврђено је за Танјуг у Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Из тог тужилаштва је прецизирао да ће Јовановићу бити одређено задржавање до 48 сати у којем року ће бити приведен на саслушлање у Тужилаштво.

Још није одређено да ли ће се саслушање бити обављено сутра или у уторак, што зависи од прикупљања документације и других доказа.

Након пријаве једног мјештанина организована је опсежна акција у којој је око 14 часова ухапшен Јовановић, за којим се трагало 17 дана.

Полиција и жандармерија су се разишли, а Јовановића пребацују у нишку полицију.                      

Потрага за Јовановићем трајала је од 20. децембра, када је отео и злостављао Монику Каримановић (12) у селу Суви до 20. децембра када је пресрео дјевојчицу на путу до школе. Она је у међувремену пронађена, након 10 дана потраге у селу Јасеновик и једној викендици.

Јовановић је пуштен из притвора у марту прошле године, када му је изречена првостепена пресуда којом га је Виши суд у Београду осудио је на пет мјесеци затвора због полног узнемиравања малољетнице путем Фејсбука.

Јовановић је након изрицања те пресуде 18. марта пуштен на слободу, пошто му је притвор урачунат у затворску казну, а у притвору је провео више од пет мјесеци.

Међутим није познато да ли је тада одлучено да Јовановић буде уписан у Регистар педофила јер та информација није доступна јавности.

Раније данас, мјештанин Петар Цекић рекао је за РТС да је видио Јовановића како бјежи.

- Изашао сам из куће и срео се очи у очи са њим. Био је сав прљав, у некој сивој јакни и доста исцрпљен - рекао је мјештанин у чијој је кући виђен Јовановић.

Власник домаћинства каже да је примијетио да су бале сијена разбацане, а прије тога су биле сложене, те претпоставља да је бјегунац ту спавао.