umjetnost bez granica1 TREBINJE l U holu Kulturnog centra večeras je otvorena izložba dječijih radova, nastalih na tromjesečnoj radionici za osnovce trebinjskih škola i djece sa posebnim potrebama, koje je u protekla tri mjeseca organizovalo Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“, u saradnji sa Udruženjam roditelja i djece sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova BiH.
Prema riječima predsjednika udruženja hercegovačkih likovnih umjetnika Nine Lojović Milinić, tromjesečni program „Umjetnost bez granica“ osmišljen je sa ciljem da kroz školu likovnog izražavanja ukine barijere između djece i podstakne ih na međusobno druženje i kreativnost.
Ona je istakla da su na likovnim radionicama sa najmlađim radili umjetnici, članovi udruženja, te da je večeras predstavljeno stotinjak izabranih radova raznovrsnih tehnika, nastalih u tri mjeseca druženja i rada.


Djeca su zaista pokazala veliko interesovanje za likovno stvaralaštvo i visok stepen kreativnosti, a mi radost što smo imali priliku da upoznamo dječiji svijet kroz njihovo likovno izražavanje. Cilj nam je bio da djecu uključimo - kako u likovni, tako i u svakodnevni život grada, odnosno da ih podstaknemo na međusobno druženje. Mislim da smo u tome itekako uspjeli“, istakla je Lojović-Milinićeva otvarajući izložbu.
R.S.