20141130134406_275854

BANJALUKA | Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača - mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac najavio je da će mljekari, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi za zaštitu domaće proizvodnje, umjesto blokade granica protestovati ispred institucija BiH u Sarajevu.
Nakon razgovora s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Usorac je rekao u izjavi novinarima u Banjaluci da su "zatvorili" Granični prijelaz u Orašju za uvoz mlijeka u BiH iz EU te dali rok od 10 dana da se postigne dogovor s vlastima u BiH.
"Ukoliko ne bude dogovora, preseljavamo se na Marijin dvor. Dosta smo bili na granici, idemo na Marijin dvor", otkrio je Usorac.
Kazao je i da su dobili podršku za svoje zahtjeve od predsjednika RS.
"Dogovorili smo da nakon uspostavljanja Vlade RS razgovaramo i s premijerkom te resornim ministrom i predsjednikom RS i da se za naše probleme, koji su problemi države BiH, mora naći rješenje", naveo je on.
I iz Dodikovog kabineta je potvrđeno da su predstavnici poljoprivrednih proizvođača predsjednika RS upoznali o problemima koji imaju kada je u pitanju izvoz robe, kao i o zahtjevima koji su u vezi s tim upućeni institucijama na nivou BiH.
On je podržao aktivnosti poljoprivrednih proizvođača i naglasio značaj zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje.
Fena