Дом народа Парламентарне скупштине БиХ усвојио је данас једногласно извјештај заједничке комисије оба дома парламента о постизању идентичног текста Закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза за 2020. годину, чиме је окончана процедура усвајања буџета за ову годину.

165752.jpg (170 KB)

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је у понедјељак, 27. јула, извјештај заједничке комисија за усаглашавање текста закона о буџету. Претходно су оба дома усвојили Закон о буџету институција БиХ и међународних обавеза за ову годину у различитим текстовима.

Укупан износ овогодишњег буџета је 1,8 милијарди КМ, од чега је 996 милиона КМ планирано за финансирање институција БиХ, док је остатак планиран за сервисирање спољног дуга.

Делегати су дали сагласност за ратификацију неколико међународних споразума и уговора, чиме је окончана данашња хитна сједница Дома.

Бакалар: Можемо очекивати да ће избори бити одржани 15. новембра

Предсједник Централне изборне комисије БиХ Жељко Бакалар изјавио је Срни да је усвајање закона о буџету институција БиХ велика вијест за ЦИК, грађане и демократију у БиХ.

- Сад нам је још врло важно када ће закон бити објављен у Службеном гласнику БиХ и када ће ступити на снагу, те да што прије имамо оперативна средства за организацију избора", рекао је Бакалар, додајући да се сви могу надати да ће избори бити одржани на заказани дан, 15. новембра.