potrosacka korpa.jpeg (205 KB)

Влада Републике Српске усвојила је данас Уредбу о одређивању марже у промету производа, којом су додатно снижене марже на основне животне намирнице и проширен обухват производа на који су ограничене марже у промету у Републици Српској.

Уредба ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске, а важиће до 30. јуна ове године.

Уредбом о одређивању марже у промету производа маржа је ограничена на максимално шест одсто у велепродаји, односно осам одсто у малопродаји за сљедеће производе:

11.jpg (212 KB)

Уредбом о одређивању марже у промету производа маржа је ограничена на максимално четири одсто у велепродаји, односно шест одсто у малопродаји за храну за дојенчад и храну за бебе - искључиво замјена за мајчино млијеко, сва паковања и за пелене за дјецу и за одрасле - сва паковања.

Уредбом о одређивању марже у промету производа маржа је ограничена на максимално 10 одсто у велепродаји, односно 12 одсто у малопродаји за сљедеће производе:

22.jpg (237 KB)

Уредбом о одређивању марже у промету производа маржа је ограничена на максимално шест у велепродаји, односно 18 одсто у малопродаји за лијекове.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је ће око 500 производа у Српској бити јефтинији.

- У уредби се помиње 29 различитих артикала, цијене за око 500 производа ће бити снижене у Српској - рекао је Шулић након сједнице Владе Републике Српске.