Чланица Атлетског клуба Леотар Вања Спаић освојила је златну медаљу и титулу балканског првака у бацању копља на данас одржаној Балканијади у румунском граду Клуж Напока.

vanja-spaic.jpg (258 KB)

Она је копље бацила на даљину од 53 метра и 31 центиметра и остварила највећи успјех у досадашњој каријери. Друго мјесто освојила је бугарска репрезентативка Михаела Петкова а треће Румунка Валентина Плаван.

С обзиром да је такмичење у Румунији управо завршено, детаљније ускоро.

 

Најмлађи успјешни у Читлуку

Овај историјски дан за Атлетски клуб „Леотар“ уљепшали су најмлађи такмичари који су наступали на Првенству БиХ и Меморијалној атлетској трци посвећеној Божу Гагру у Читлуку, гдје су освојили укупно 12 медаља - три златне, пет сребрених и четири бронзана одличја.

Најсјајније медаље освојили су Лана Кандић, 2013. годиште у трци на 60 метара, Дуња Банђур, 2012. годиште у трци на 60 метара и Срна Данојлић у истој трци за атлетичарке 2011. годиште.

ak-leotar.jpg (235 KB)

Вриједан успјех освајањем сребрених медаља остварили су Јаков Перишић Глебов у тркама на 60 и 200 метара за цицибане, као и Меморијалној трци у мушкој конкуренцији, те Катарина Пажин у бацању кугле за цицибане.

Запажен наступ имали су и Сара Мијановић у трци на 60 метара и Меморијалној трци за цицибане, цицибани Павле Пажин у скоку у вис те Катарина Пажин у бацању вортекса.

„Радују нас све у клубу ови резултати. Од сениорки, у којима је наша Вања изузетна, преко млађих категорија до најмлађих гдје смо поново били успјешни. Иза свега стоји добар рад и велики таленат а на нама је да идемо даље. Још јаче и успјешније“, каже нам Весна Зуровац предсједник Атлетског клуба „Леотар“.

 

Мара Ножица првак БиХ

Мара Ножица из Атлетског клуба „Требиње“ на државном првенству за цицибане/ке у Читлуку била је прва у трци на 200м и освојила двије златне медаље - и за најбољу цицибанку државе и у укупном пласману у оквиру митинга.

Сви такмичари овог клуба који су наступили на Меморијалном митингу Божо Гагро вратили су се кући са медаљама.

Катарина Филиповић, са новим личним рекордом, освојила је златну медаљу у бацању копља.

Кристина Грујичић је била друга у трци на 60м, а трећа у скоку у даљ. У обје дисциплине оборила је лични рекорд.

Сјајна је била и Емилија Пикић, која је, такође, скочивши свој лични рекорд заузела четврто мјесто.

Сара Томић освојила је бронзану медаљу у трци на 600 м.

Бронзана је била и пионирска штафета у саставу: Мара Ножица, Емилија Пикић, Сара Томић и Катарина Филиповић.