Чланице Атлетског клуба Леотар освојиле су пет медаља, једну златну и по двије сребрене и бронзане на првенству БиХ за сениоре и сениорке које је овог викенда одржано на стадиону Камберовића Поље у Зеници.

viber_slika_2020-08-09_19-54-12.jpg (138 KB)

Најсјајније одличје освојила је Вања Спаић која је у бацању копља оборила властити државни рекорд и са даљином од 53 метра и 50 центиметара потврдила да се налази у изванредној форми.

Вања је и до сада била рекордерка, обарала је рекорд БиХ, 7 пута до сада, али овим резултатом је наговјестила борбу за највећи пласман на Балканском првенству.

Првог дана, у суботу, сестре Емилија и Кристијана Кушић биле су изврсне у трци на 100 метара а Емилија је постала вицешампионка БиХ са резултатом 12.63 чиме је поправила свој лични рецорд. Њена млађа сестра Кристијана такође је заблистала и поправила лични рекорд на 13.54.

Што се тиче скакачих дисциплина у првом дану првенства Диана Ковач је учествовала у троскоку гдје се са скоком од 10.43 освојила бронзану медаљу.

И данас, другог дана шампионата поново иста слика на стазама и залетиштима. У трци на 200 метара Емилија се окитила бронзаном медаљом са резултатом 26.41 док је Кристијана поправила лични рекорд на 28.62.

Што се тиче скакачких дисциплина опет је Диана Ковач била одлична у дисциплини скок у вис гдје се окитила са сребром и самим тим је постала вице првакиња БиХ за сениорке.

“Ми смо свјесни да се рад на дуге стазе исплати. Нисмо оптерећени резултатима али медаље свакако годе. Овај пут је било пет медаља, али наш план је да у свим узрасним категоријама из године у годину напредујемо, стварамо шампионе и вратимо Леотар у врх БиХ атлетике. А ту му је свакако и мјесто”, каже Весна Зуровац, предсједник клуба.