IMG_6857.JPG (132 KB)

Атлетичарка Вања Спаић најбољи је спортиста Требиња у 2020. години, док је признање за најбољи спортски колектив нашег града у прошлој години припало Kошаркашком клубу „Леотар“.

Друго мјесто међу најбољим спортистима припало  је Божидару Вучуревићу, члану Џудо клуба „Леотар“, а треће мјесто дијеле Марко Шуковић, члан атлетског клуба „Требиње“ и Ђорђије Нинковић, члан кошаркашког клуба „Леотар“ Требиње.

IMG_6848.JPG (152 KB)

fghhg.JPG (131 KB)

Другопласирани спортски колектив је Атлетски клуб „Леотар“, а треће мјесто Џудо клуб „Леотар“.

Златна плакета за животно дјело у спорту додјељена је Драгану Милојевићу. Признање  „Амбасадор спорта“ ове године иде у руке Милене Николић. Признање спортски радник ове године припало је Драгану Ракићу, а признање за најбољег спортског судије додијељено је Драгану Поробићу.

IMG_6835.JPG (151 KB)

Признање „Пријатељ спорта“ ове године отишло је у руке Доброслава Боба Берака и Борислава Јокановића.

Признање за постигнуте резултате у спорту додијељене су Петру Спаићу и Златку Селимовићу.

Организатори вечерашње манифестације одлучили су да додијеле постхумно признање Милораду Мишу Шекарићу.

IMG_6826.JPG (147 KB)

Најперспективнији спортисти у 2020. години су: Иван Мариновић От, Анастасија Јањић, Сергеј Петровић, Анђелка Лакић, Алекса Нинковић, Марија Радовић, Сергеј Селимовић, Анастасија Kопривица, Милан Андрић, Сара Томић, Јован Вукоје, Лара Пујић, Милан Батинић, Ивана Kисин, Павле Љубенко, Лара Брњашић и Матија Вујичић.

IMG_6822.JPG (100 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић у пригодној бесједи подсјетио је да је протекла година била изузетно тешка, посебно за спорт али да пандемија није спријечила да се игра фудбал, кошарка, рукомет...да се освајају нове медаље.

„И у овом времену показали сте да сте најбољи амбасадори нашег града. Наш град постаје велики спортски центар и зато су сва улагања у инфраструктуру више него оправдана и биће настављена и у наредном периоду. У овој години биће завршена изградња затвореног базена, а почећемо са изградњом фудбалских терена. Требиње има велики потенцијал да постане центар зимских припрема, али сви заједно морамо да уложимо доста енергије, труда и идеја да би смо у томе и успјели. Уз развој спортске инфраструктуре, најважније је да улажемо у наше спортске клубове и њихове чланове“, рекао је градоначелник Ћурић.

IMG_6818.JPG (115 KB)

Избор спортисте године традиционално организују ЈУ „Требињеспорт“ и Глас Требиња под покровитељством Града Требиња.