IMG_3969.JPG (379 KB)

Требиње ће од 7. октобра бити на ватерполо карти Европе, а и свијета јер ће тада на затвореном олимпијском базену у 18:45 почети утакмица 2. кола Лиге првака група Ц у коме ће се састати ВK "Јадран" из Херцег Новог против ВK "Јадран" из Сплита.

ВK "Јадран" одлучио је да ће своје утакмице у групи 18. октобра са ВK "Црвена звезда" и 31. октобра са ВK "Ференцварош" из Мађарске одиграти на југу Републике Српске.

Тренер Јадрана Петар Радановић је на почетку разговора истакао да је по први пут сениорски тим Јадрана дошао да тренира у затвореном базену.

" Ја сам долазио и раније и услови су на врхунском нивоу. Остајемо овдје кратко и идемо у Будимпешту да одиграмо прво коло Лиге првака против ВK 'Ференцварош',  а након тога у Ријеци играмо утакмицу Регионалне лиге против ВK 'Приморје'. Направили смо план са људима из Требиња и базена да будемо гости прије сваке утакмице Лиге шампиона два, три дана у комаду да би се што боље адаптирали и припремили за оно што нас очекује", рекао је Радановић.

Радановић је објаснио да су људи у клубу одлучили да направе сезону са младим и перспективним играчима.

"Резултате које смо зацртали смо испунили, али смо видјели да ће прави квалитет бити ако доведемо пар искусних играча јер ће са њима ови наши млади момци бити још бољи. Довели смо два руска репрезентативца Ивана Нагаева и Димитрија Kолода који годинама играју у иностранству и вратили смо нашега Бојана Банићевића. Мислим да смо урадили пун погодак. Види се да је атмосфера на високом нивоу, а играчи се међусобно поштују и друже. То је предусдлов за пружање неких добрих партија", казао је Радановић.

У клубу из Херцег Новог сем тројице нових играча Нагаева, Kолода и Банићевића који имају по 30 година, сљедећи играчи по старини имају 23 године, а доста је ту ватерполиста који имају између 16 и 20 година и надају се да ће плод младости и искуства уродити плодом ове године.

Јадран из Херцег Новог који до сада има само финале Лиге шампиона (2003./2004.) налази се у групи са двоструким освајачем (1991./1992. и 1992/1993.) овог купа ВK "Јадран" из Сплита, ВK "Црвена звезда" која је (2012./2013.) била најбоља у Европи и ВK "Ференцварош" који је (2018./2019.) у своје витрине донио пехар Лиге шампиона, а у сезони (2020./2021.) био у финалу када је поражен од ВK "Про реко".

"У нашој екипи имамо квалитетних младих играча којима је потребно искуство играња квалитетних и јаких утакмица да би сазрели на прави начин и да досегну неке врхове у наредном периоду. Ове године надам се да ћемо пружити један добар ватерполо и квалитетну игру и да покушамо парирати великим екипама. Ференцварош и сплитски Јадран имају плејаду врхунских играча, а Црвена звезда је у рангу са нама. Лопта је округла, а неки противник можда неће имати дан и ја мислим да можемо направити неко изненађење" јасан је Радановић.

По двије првопласиране екипе из сваке групе пласираће се у наредну фазу такмичења – ТОП 8, док остале екипе настављају такмичење у ЛЕН Еуро Куп-у.

Све утакмице се директно преносе на каналима Спорт Kлуба.

Продаја улазница за прву утакмицу у Требињу, Јадран ХН – Јадран Сплит, која се игра 7. октобра, је на портирници затвореног олимпијског базена Требиње од уторка 26. септембра, по цијени од 10 КМ.