visit1BEOGRAD | Karata za veče Trebinjaca više nema. Interesovanje za zemljačko okupljanje je premašilo odavno kapacitete restorana “Devetka” u Košutnjaku, pa je rukovodstvo Udruženja Trebinjaca “Jovan Dučić” u Beogradu došlo u neugodnu situaciju da mnogim zainteresovanim ne može da izađe u susret.
„Kada smo najavili ovo veče, bili smo oprezni. Međutim, Trebinjci su okupljanje u Beogradu čekali 37 godina i očigledno je da su se uželeli zemljačkog druženja. Ispred Udruženja izvinjavam se svima onima koji su zvali u trenutku kada su karte već rasprodate. Nadamo se da će veče Trebinjaca postati tradicija“, kaže za portal Slobodna Hercegovina Žarko J. Ratković, predsednik ovog udruženja.

zarko-1 Žarko J. Ratković

Među gostima očekuje se dolazak gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, pjesnika Rajka Petrova Noga, generala Radovana Grubača, kao i proslavljenog odbojkaša i člana Kuće slavnih Vladimira Grbića.
Veče će biti otvorena balom, a na meniju će se naći izvorna hercegovačka jela.
U programskom delu učestvovaće: glumci Ljiljana Jakšić i Miodrag Rakočević, pjesnik Božidar M. Glogovac, mlada guslarka Bojana Peković i student Muzičke akademije Nikolina Kovačević.
T. Ćorović slobodnahercegovina.com