VABGVASG.jpg (110 KB)

У Галерији Музеја Херцеговине у Требињу вечерас ће бити отворена изложба графика поводом обиљежавања 500 година од оснивања Горажданске штампарије.

Изложба графика насталих на Првом сазиву Сабора умјетника графике "Теодор Љубавић" организује се у сарадњи општине Ново Горажде и Музеја Херцеговине у Требињу, најављено је из ове установе културе.

Обиљежавање пола миленијума Горажданске штампарије био је повод да се, по одлуци Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома, оснује Организациони одбор за обиљежавање прославе.

"Одбор је за селектора Првог сазива Сабора изабрао Биљану Вуковић, редовног професора Факултета ликовних умјетности из Београда и вишегодишњег учесника и сарадника графичких колонија у Републици Српској", навели су из Музеја.

По позиву селектора, учесници Првог сазива Сабора умјетника графике "Теодор Љубавић" били су Сузана Вучковић, Ивана Станковић, Слободан Радојковић, Маја Симић, Владимир Милановић, академик Миливоје Унковић, Михаило Ракита, Ирена Стопић Кнежевић, Горан Кнежевић, умјетник из Новог Сада Олгица Стефановић и селектор лично.

Изложба ће за публику бити отворена до 14. маја.

Отварање изложбе је у 18.30 часова.