10981740_10205215059928448_1791624210589922819_n

TREBINJE | Na sceni Doma kulture Trebinje večeras će premijerno biti izvedena predstava „Oproštaj“, autorski projekat trebinjskih srednjoškolaca Tijane Đerić i Miloša Lučića.

„Mi smo najbolji prijatelji, a nagrade koje smo osvojili kao partneri na sceni na pozorišnim festivalima u Konjicu i Travniku podstakli su nas da se upustimo u ovaj projekat, da uradimo nešto samostalno. Prvenstveno, iz razloga što odlazim na fakultet i htjeli smo da se oprostimo sa ovom predstavom“, kaže osamnaestogodišnji Miloš.

Riječ je o duodrami, kaže mladi glumac, ne otkrivajući radnju komada:

„Ne želimo previše da otkrivamo. Neka to bude iznanađenje, nadamo se – pozitivno za našu publiku. Uz motiv oproštaja, svakako, koji u svima nama budi iskrenost i ljudskost, mi progovaramo o jednoj temi, o kojoj ljudi malo govore, iako je u pitanju globalni problem.

Stvaranje komada nije teklo lako.

pozoriste Tijana Đerić i Miloš Lučić u studiju RT

 

„Početak je bio najteži. Bilo je i svađa, ali kreativnih. Kada se čulo da smo mi pisali tekst i radili režiju, odnosno da je u pitanju autorski projekat, bilo je skeptičnih, pa čak i onih koji su htjeli da sabotiraju predstavu, ali smo se izborili za naš cilj. Probe smo najprije držali u podrumu, kasnije smo, zahvaljujući razumijevanju direktora Dejana Bodirope, preselili u dvoranu Kulturnog centra. U svemu, najbitnija nam je podrška naših prijatelja, ali i drugova iz škole, koji će večeras doći kolektivno na našu premijeru“, ističe Tijana.

Prema Miloševim riječima, večeras će igrati za sve one koji vjeruju u njih:

„Upravo nas podrška koju imamo jača i podstiče da budemo što bolji večeras, da opravdamo očekivanja, ali i nagrade. Nadamo se da će publika doći u što većem broju i da će biti zadovoljni našom izvedbom.“

Tonski snimak komada poslat je u Konjic, za Festival srednjoškolskog stvaralaštva, a već pristižu ponude za igranja u Federaciji BIH.

„Ponuđena nam je saradnja i sa Civitasom, koji finansira Američka ambasada u BiH“, kaže naš mladi glumac.

Miloš planira da upiše neki umjetnički fakultet. Koji, još ne zna, jer se bavi i slikarstvom. Za Tijanu, koja je treći razred srednje škole, kaže, još je rano da planira, ali i ona razmišlja da se upusti u glumačke vode.

Premijera duodrame „Oproštaj“ večeras počinje u 20 časova i 30 minuta, a cijena ulaznice je dvije KM.

V.M. 791624210589922819_n