festival okom kamere

Галерија Културног центра, послије 22:00

Отварање изложбе фотографија са представа 58. Фестивала фестивала: ФЕСТИВАЛ ОКОМ КАМЕРЕ

Све фотографије су снимили чланови Фото-кино клуба Требиње: Душан Вуковић, Игор Дутина, Јован Видаковић, Жана Глуховић, Славенко Вукасовић, Предраг Муцовић, Жељко Кеко Будимир и Радован Дангубић, а најуспјешнијим ауторима биће додијељене дипломе.
 

 

 

Културни центар, послије 22:30

Клуб младих ИКС/ОКС Бољевци
Владимир Ђурђевић: НЕ ИГРАЈ НА ЕНГЛЕЗЕ Редитељ: Бора Ненић 1

Играју: Јанко Магловски (Буле), Бојан Вукеновић (Пикси), Милан Милошевић (Паун)
Светло и тон: Томислав Вук Јовановић и Чедо Милојевић
Шминка: Снежана Милеуснић

О ПРЕДСТАВИ

Представа „Не играј на Енглезе“ је прича о три нераздвојна друга, који су нераздвојни од детињства а у чији живот се увукао један велики порок - коцка (тачније спортска кладионица). Цела радња се заснива на њихове три животне приче које су потпуно различите. Било како било, и овога пута они се по обичају налазе у стану код Пауна викендом да прате резултате и тада схватају да за велики новац сва тројица чекају исту утакмицу али различите знаке (x-x, x-1 и x-2). Тада почиње заплет и тада сва тројица схватају да и нису баш толико добри другари, и ту се откривају разне приче из детињства о којима до тада нису ни причали и то велико другарство се распада због коцке...

boljevci naslovna

О ПОЗОРИШТУ

БАГ Театар Бољевци је једино аматерско позориште које функционише на територији општине Сурчин. Основано је 2009. године. Од оснивања па до сад, због финансијске ситуације у култури уопште, функционисали смо као секција при Културно-уметничким друштвима: КУД „Сладкович“, КУД „Бранко Радичевић“, Клуб младих ИКС-ОКС и други, а од наредне године би требало да наступамо самостално под својим именом - БАГ Театар Бољевци. За ово кратко време постојања урадили смо три представе и све три и данас активно играмо. То су : „Флека“, по тексту Александра Новаковића, а у режији Боре Ненића; "Вечера будала" ,Франсис Вебер, режија Бора Ненић и "Не играј на Енглезе", Владимир Ђурђевић, режија такође Бора Ненић. У плану нам је и нова представа за наредну сезону, али то је све још у припреми. Са овим представама смо наступали и наступамо на фестивалима по Србији са великим успехом о чему сведочи и велики број награда које смо добили.
 

 

Културни центар, након поноћи
ДОДЈЕЛА НАГРАДА И СВЕЧАНО ЗАТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА

Свечана додјела Златних маски и осталих признања Фестивалa фестивала очекује се око поноћи, а овогодишњу смотру свечано ће затворити градоначелник Требиња Славко Вучуревић.

maske Стручни жири у саставу: Рашко В. Јовановић, књижевник и театролог, предсједник и чланови: Жељко Хубач, драмски писац и Леа Обрадовић, редитељ, најбољима ће вечерас додијелити награде Фестивала - Златне маске, а по својој слободној процјени, може додијелити и Дипломе фестивала појединицима и колективу - за оне категорије у умјетничким дометима које нису предвиђене за награђивање Златним маскама.
Златне маске се додјељују за: најбољу представу у цјелини, најбоље редитељско остварење, најбољу мушку и женску улогу, најбољу мушку и женску епизодну улогу, најбољу сценографију, костимографију, најбољу ауторску музику или добар избор музике у функцији представе и најбољу колективну игру.
Биће додијељена и награда Жирија публике за најбољу представу Фестивала фестивала, који је радио у саставу: Љиљана Перовић, предсједник и чланови: Зоран Милошевић, Миљан Вуковић, Божидар Стајчић и Јелена Пртило.