vedad.jpg (201 KB)

Ведад Kарић из Зенице и Лејла Тановић из Сарајева побједници су бициклистичке трке "За сирац сира" у Жакову код Требиња, али су постали и прваци БиХ у брдском бициклизму, јер је ово такмичење било првенство БиХ за 2021.

Друго мјесто у мушкој "елит категорији", односно главној трци освојио је Дражен Акрап из Витеза, а треће Милош Бодирога из Бициклистичког клуба "Вучји зуб" Требиње.

У женској конкуренцији друго мјесто освојила је Kарла Kустура из KББ "Пулс" Сарајево, а трећа је била Мартина Чондра из Витеза.

lejla.jpg (187 KB)

Овогодишња трка окупила је око 100 учесника из свих крајева БиХ који су се такмичили у рекреативним категоријама, категорији хоби, млађи кадети, кадети, јуниори, млађи сениори и сениори.

Петар Спаић, потпредсједник Бициклистичког клуба "Вучји зуб" из Требиња, који је и организатор трке "За сирац сира", рекао је да је задовољан организацијом трке будући да је ово прва година да је трка уврштена у календар државних такмичења у брдском бициклизму.

"Ово доста значи за наш клуб који је недавно отворен, али и за град Требиње пошто је велики број такмичара боравио у граду. Свидјело им се тако да ће сигурно доћи поново. Значајно је и за нас такмичаре, занимљиво је да смо овакву трку имали на домаћем терену, а Милош Бодирога и ја смо освојили мјеста на постољима", рекао је Спаић који је данас освојио друго мјесто у категорији млађи сениори.

Побједници су традиционално, осим пехара и диплома, као награду добили сирац требињског сира и херцеговачко вино Винарије "Тврдош".

Организатор бициклистичке трке "За сирац сира" је Бициклистички клуб "Вучји зуб" из Требиња и Бициклистички савез БиХ, а трку је подржао и Град Требиње.

uu 1.jpg (248 KB)

ll 2.jpg (198 KB)

svi-ucesnici.jpg (253 KB)