Иза Атлетског клуба „Леотар“ је једна од најуспјешнијих година од оснивања, а остварени резултати препознати су и награђени и на избору најбољих спортиста и спортских колектива нашег града, у организацији ЈУ „Требињеспорт“ и Гласа Требиња.

ak-leo-2.jpg (120 KB)

Управо атлетичарки „Леотара“ Вањи Спаић припало је признање најбољег спортисте Требиња за 2020. годину, док је њен атлетски клуб освојио друго мјесто у конкуренцији најбољих спортских колектива.

Међу награђенима је била и млада нада Атлетског клуба „Леотар“ Анастасија Јањић, која је изабрана међу најперспективније спортисте Требиња.

То је био и повод да у Теми јутра угостимо пресједника АК „Леотар“ Весну Зуровац.

ak-leo.jpg (149 KB)

„Бити други у свом граду по успјеху и имати најбољег спортисти града – то је заиста нешто што нас све у клубу чини поносним. Вања је ово итекако заслужила јер оно што је она остварила - а подсјетићу: то је балканско злато, титула шампиона БиХ и нови рекорд Српске – јесте за сваки респект“, истиче Зуровац.

Додаје да признања радују, али и обавезују да се и у наредним годинама трчи у стази шампиона.

„Имамо одличне генерације и трудићемо се да овако и наставимо. Што је тиче ове године,  покушаћемо да најприје одржимо ниво достигнутих успјеха, ако нам се укаже прилика – и да их надмашимо“, каже Зуровац за наш радио.

Разговарао Ратомир Мијановић.