viskovic-bileca.jpg (137 KB)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће Влада са 400.000 марака помоћи завршетак радова на изградњи водовода у селу Баљци и издвојити средства и за друге битне пројекте у овој општини.

Вишковић је рекао да Билећа има амбициозне инфраструктурне пројекте за наредни период и да ће Влада пружити подршку за све што је потребно.

- Први приоритет је завршетак секундарне мреже у селу Баљци гдје су већ Влада Србије и Влада Републике Српске дале за примарну мрежу око милион марака и сада то треба завршити како би људи добили воду пред своје домове. Ми ћемо помоћи, са око 400.000 марака колико недостаје - рекао је Вишковић након састанка са начелником општине Билећа Миљаном Алексићем.

Он је додао да ће Влада помоћи и вјековни пројекат значајан за Билећу који је започет, а то је реконструкција канализационе и водоводне мреже.

- Ово је битно за све грађане Билеће, као и да се заштити Билећко језеро јер из њега грађани користе воду за пиће - рекао је Вишковић.

Вишковић је навео да је на састанку било ријечи и о реконструкцији зграде билећке Библиотеке и осталим плановима.

- Радиће се овдје и камп `Тијана Бошковић`, то је већ договорено - нагласио је Вишковић.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић рекао је да је захвалан Влади Републике Српске за све урађено и оно што је планирано у Билећи.

- Можда чак за осам година, колико сам начелник, нисам имао бољи састанак од овога са премијером Вишковићем, зато захваљујем у своје име, али и име грађана Билеће - рекао је Алексић.

На свечаној церемонији завршетка прве фазе водоводне и канализационе мреже у Билећи, Вишковић је рекао да је за Владу Републике Српске значајан сваки посао и све што се гради у Српској.

viskovic-bileca-2.jpg (172 KB)

- Нама је значајна и данашња побједа у Билећи, као и инфраструктурна или било која инвестиција широм Српске. Свако ново радно мјесто, инфраструктурни пројекат који ће олакшати живот нашим грађанима широм Републике Српске и унаприједити га је обавеза Владе - рекао је Вишковић.

Вишковић је честитао свим грађанима Билеће и руководству крсну славу општине Светог Саву, са жељом да овај светитељ донесе само успјех, просперитет и добро здравље у наредним годинама.

- Свети Сава, као наш најзначајнији просвјетитељ, обавезује нас да размислимо о нашим поступцима и да се придржавамо онога што је Свети Сава говорио и радио - истакао је Вишковић.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић рекао је да је у реконструкцију водоводне мреже, као и централне и кишне канализације уложено више од четири милиона марака и тиме ријешен дугогодишњи проблем оборинских вода у Улици краља Александра и дијелу магистралног пута М20.

Он је рекао да је тиме значајно повећан квалитет снабдијевања водом ширег центра града, а урађена је и санација коловоза и тротоара у главној улици, као и дијела магистралног пута у дужини од једног километра.

Алексић је рекао да за завршетак овог пројекта очекује помоћ Владе Републике Српске и захвалио премијеру што је издвојио вријеме да буде гост у Билећи.

Након церемонији завршетка прве фазе водоводне и канализационе мреже, одржан је састанак Вишковића и Алексића, те је услиједио славски обред поводом Светог Саве, крсне славе општине.