viskovic-penzioneri.JPG (215 KB)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић казао је данас у Требињу да ће Влада Српске - кад год ситуација у буџету буде то дозвољавала - тражите начине за побољшање материјалног положаја пензионера, било кроз редовна или ванредна усклађивања пензија.

Вишковић, који је вечерас у Требињу свечано отворио 19. Шаховско првенство пензионера Републике Српске, подсјетио је да су у претходним годинама значајно повећана издвајања за пензије, али и поручио да то још није довољно.

„Уводимо и једну новину – заједно са фондом ПИО и нашим ресорним министарством радимо правилник по којем ће чланови Удружења пензионера РС у наредном периоду имати право на бањско лијечење и рехабилитацију у нашим бањама, а ми ћемо у буџету креирати средства за те потребе“, казао је премијер Српске.

Он је додао да Влада даје пуну подршку и фонду здравства у пројекту увођења идентификационих картица за пензионере, појаснивши да тај документ неће значити само идентификацију да је неко пензионер – него ће обезбјеђивати конкретне бенефите, који ће бити креирани у наредном периоду за нашу најстарију популацију.

Премијер Вишковић одазвао се позиву да отвори 19. Шаховско првенство пензионера као генерални покровитељ ове манифестације, јер је и тај долазак и спонзорство, како каже, сматрао људском обавезом - да искаже поштовање према популацији која је радила и градила оно што ми данас уживамо.

Завршни шаховски турнир пензионера, којем је Требиње први пут домаћин, окупио је 80 најбољих шахиста међу овом популацијом из цијеле Српске, а право наступа обезбиједили су најуспјешнији са раније одиграних турнира на нивоу општинских организација пензионера.