Наплата путарине на дионици Мељине – Петијевићи, на путу Требиње - Херцег Нови, биће укинута у понедјељак, саопштио је предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић на свом твитер налогу, преноси Радио телевизија Херцег Нови.

Naplatna-rampa-Meljine-Petijevici.jpg (126 KB)

– Поздрављам одлуку Владе Црне Горе о преузимању концесије на дионици Мељине – Петијевићи. Од понедељка се укида наплата путарине. Ријешићемо и остале проблеме које смо наслиједили, јер ми држимо ријеч – казао је први човјек сусједне општине.

Катић је рекао да је задовољан што је Влада одговорила на апеле и укидањем путарине стимулисала предстојећу туристичку сезону.

Раније је црногорски премијер Здравко Кривокапић рекао да је Влада преузела концесију на дијелу пута од Херцег Новог до Требиња и да ће граница између Црне Горе и БиХ бити једноставнија за прелажење.

- То ће бити од користи и за привреднике и за предстојећу туристичку сезону - рекао је Кривокапић након сједнице Владе, а преноси Срна.

Како је навео, држава ће приступити интегрисаном управљању границом - са циљем да се она брже прелази и смање гужве на прелазима.