Ђак генерације Центра средњих школа Требиње је Владимир Гутић, паметан и пристојан момак, који се својим оцјенама, ангажовањем у школским и ваншколским активностимате те постигнутим резултатима на такмичењима издвојио као први међу матурантима ове школе.

Поносан је што је ђак генерације посебно што је на овогодишњој листи истакнутих било доста успјешних, младих људи.

„Ове године из Центра средњих школа изашло је много квалитетних младих људи. Мени је част и велико задовољство што сам управо ја проглашен најбољим међу њима“, истиче Владимир.

Ова титула за њега представља велику мотивацију за даље школовање. Стекао је звање прехрамбеног техничара, наставља истим стопама, а надамо се да ће га пратити исти или још већи успјех.

„Зашто сам одлучио да упишем овај смјер у Центру средњих школа!? Па, одувијек ме привлачио лабораторијски рад, свиђали су ми се предмети попут хемије и биологије и управо на тим предметима и јесте акценат када је у питању моја школа, тако да даље настављам у истом правцу, уписаћу прехрамбену технологију, контролу квалитета хране, с тим да нисам засигурно одлучио да ли ће то бити Технолошли факултет у Бањалуци или Новом Саду“, каже овај насмијани младић.

У школи је научио доста. Знање које је стекао биће одлична и чврста основа коју ће на факултету надограђивати.

„Моја очекивања од средње школе су заиста испуњена, знање које сам очекивао сам и добио и свакако да ће ми то знање, како практично тако и теоретско, значити у даљем школовању“, наводи Гутић.

Током школовања било је и тешких тренутака јер је осим школе похађао и курсеве енглеског и руског језика. Учествовао је и у бројним наставним и ваннаставним активностима.

„Може се доста тога постићи ако се добро организујемо. Добра организација је најважнија, јер уколико добро распоредимо своје вријеме моћи ћемо и да изађемо са пријатељима, возимо бицикл, да читамо, да слушамо музику и радимо оно што нас испуњава. Тако да увијек нађемо слободног времена за наше хобије“, каже Владимир Гутић.

Матуранти Центра средњих школа вечерас отварају матурске вечери, а он ће бити на челу дефилеа своје школе. Спремна је одјевна комбинација у којој ће закорачити у свијет одраслих.

„Сви смо узбуђени и жељно ишчекујемо да се лијепо проведемо. Спремна је одјевна комбинација, вечерас је дефиле и забава, надамо се да ћемо се лијепо провести“, додаје први међу матурантима Центра средњих школа.

Крајем ове седмице знаће се имена и ђака генерације Гимназије „Јован Дучић“ и Техничке школе Требиње.

Д.Р.